fREELANCE Tekstschrijver Engels & Nederlands

mOOISAAM WERKEN

Als freelance tekstschrijver Engels en Nederlands heb ik voor uiteenlopende opdrachtgevers geschreven. Van eenmanszaak tot miljoenenbedrijf en van zorg tot industrie en ICT. In 2021 heb ik de bakens verzet: ik schrijf alleen nog Engelstalige teksten en (Nederlandse) mvo-verhalen.

Daarvoor bied ik de volgende diensten:

  1. (SEO) tekstschrijver
  2. Engelstalige tekstschrijver & vertaler
  3. Online mvo-tekstschrijver

Zo draag ik mijn maatschappelijke steentje bij en help ik jou om je doelstellingen te behalen.

Maartje

Freelance tekstschrijver nodig?
BEL OF MAIL gerust:

“Ik heb Maartje mijn cursusteksten en webteksten laten schrijven en toen ik ze las, kreeg ik gewoon zelf zin om de training te gaan doen!”

 

Jolanda Terstappen, Ik ben thuis in de zorg

freelance tekstschrijver Engels en Nederlands

Van loondienst naar zelfstandig

Zodra ik kon schrijven, verzon ik verhalen. Op de foto hierboven zie je het verhalenschrift uit mijn kindertijd. En op twaalfjarige leeftijd stelde ik me ten taak om de code der Engelse geheimtaal te kraken. Nog steeds gaat er geen dag voorbij zonder dat ik me onderdompel in de taal van Bryce Courtenay, C.W. Gortner en Giles Kristian – Engels is een passie, net als het schrijven.

Met veel plezier heb ik daarom de lerarenopleiding Engels gedaan, gevolgd door Internationale Bedrijfscommunicatie.

De daarop volgende 14 jaar ontwikkelde ik mijn professionele vaardigheden bij een Nederlandstalige retailer (B2C) en een Engelstalig voedingsmiddeleninstituut (B2B). Kijk maar eens op LinkedIn.

Mijn tijd in loondienst was mooi, het enthousiasme van de vakspecialisten aanstekelijk. Samenwerken aan hun webpagina, white paper of webinar gaf enorm veel voldoening. Zoveel, dat ik in 2015 besloot om als freelance tekstschrijver verder te gaan.

Schrijven voor de regio

In de zes jaar die volgden, schreef ik voor uiteenlopende bedrijven. Ik leerde veel; het was een mooie tijd. Maar uiteindelijk wilde ik een maatschappelijke bijdrage leveren.

Daarom heb ik begin 2021 samen met freelance tekstschrijver Yvonne de Haan MooiSaam.nl opgericht: een platform waarop we verhalen delen over het leven en werken in de regio Zwolle. Verhalen over duurzaamheid, inclusiviteit en het sociale karakter van mensen en bedrijven.

Verhalen die bijdragen aan een Zwolle waar iedereen zich thuis voelt.

Naast MooiSaam schrijf ik voor bedrijven die werk maken van mvo. Nuchtere ondernemers die hun duurzame en sociale ontwikkelingen willen delen via de eigen kanalen of via MooiSaam.

En nee, het Engels is niet helemaal weg: ik schrijf en vertaal nog steeds voor wie wil. Gewoon, omdat ik daar blij van word.

 

Zoek je een freelance tekstschrijver Engels of nederlands?
BEL OF MAIL DAN gerust:

“Maartje heeft van Nederlands naar Engels uitstekend teksten voor mij vertaald. Zowel voor mijn gehele website en voor scripts van video-materiaal dat op mijn website kwam. Ik vond het heel erg fijn dat Maartje met mij meedacht over de woordkeuze, aangezien ik een medische achtergrond heb en alles begrijpelijk moest zijn voor een algemeen individu. Ik ben zeer tevreden met de eindresultaat, geef TekstlinQ 10/10 en beveel het aan iedereen aan!”

 

Peter Ilchev, Fysio I

EEN GREEP UIT MIJN OPDRACHTGEVERS

beoordeling Tekstlinq AccentureMathijs van Weerd

@Accenture

“Maartje’s is een erg goede Engelse tekstschrijver. Haar schrijfstijl is to-the-point en geëngageerd. Ze is flexibel, denkt mee en het persoonlijk contact is fijn.”

“Maartje’s schrijfstijl is to-the-point en geëngageerd. Ze is flexibel, denkt mee en het persoonlijk contact is fijn.”

5_5_stars
Beoordeling Tekstlinq Race Planet Peter Koning

@Raceplanet

“Goede Engelse vertalingen en fijne samenwerking. Ik geef TekstlinQ een dikke 8!”

5_5_stars
Astrid Kemper

@NIZO food research

“Maartje wist ingewikkelde producten naar boeiende bedrijfsverhalen te vertalen.”

5_5_stars

Tekstschrijver nodig? Laten we kennismaken!