Op deze (Amerikaanse) website Business English Uitdrukkingenvind je 30 handige Business English uitdrukkingen voor wanneer je in project teams werkt.

Ik ben de lijst doorgelopen en wil één uitdrukking toelichten: “Everyone will have to pitch in their ideas”. Dit betekent zoveel als ‘iedereen moet zijn ideeën toevoegen.’

De uitdrukking komt voort uit het basketbal. Daar ‘pitch’ of gooi je de bal en die gaat in de ring of niet. Op dezelfde manier ‘pitch’ je een idee, dat mensen goed vinden of niet.

Basketbal is bij uitstek een Amerikaanse sport. De uitdrukking komt dan ook uit die taal. Als je voor het Brits Engels gaat, dan zou je kunnen zeggen: “Everyone will present their ideas”. Iets minder bijzonder, maar it works like a charm!

Longman Business English woordenboek

Overigens heb ik een afbeelding gebruikt van mijn woordenboek Business English. Dit boek is ideaal als naslagwerk, wanneer je Engelse woorden en uitdrukkingen wilt vertalen. Mijn boek is al oud, maar hij is nog steeds te koop.

 

 
……………………………………………….

Neem contact op met Maartje Roozeboom, Engelstalige SEO tekstschrijver en content specialist

Ik ben Maartje Roozeboom, Engelse taalprofessional en -enthousiasteling. Heb je een vraag over een uitdrukking? Of wil je een Engelse tekst laten schrijven of vertalen? Neem dan contact met mij op.