Het jaar is begonnen: de eerste maand zit er al weer op! New years resolutions zijn uitgesproken, uitgeprobeerd en (in de meeste gevallen alweer) uitgezwaaid…

Ik overdacht mijn eigen nieuwe plannen. En while pondering, kwamen allerlei mooie Engelse uitdrukkingen in mij op. Waaronder deze:

Starting over or make a fresh start

Eind 2017 nam ik vol overgave deel aan de griepepidemie. Hoestend, proestend en zwetend ging ik het nieuwe jaar in. Gelukkig was ik begin januari weer opgeknapt. Ik maakte een fresh start. Anders gezegd, ik begon overnieuw: I started over.

Starting out

I started out the new year (ik begon) met goede voornemens:

  • voldoende rust
  • voldoende fruit
  • voldoende beweging

Be off to a running start

En hoewel niet al deze voornemens in uitvoering zijn (de sportschool heeft mij nog niet gezien in 2018…), ben ik toch off to a running start: momenteel interview ik mensen en werk hun kennis uit in long reads: langere blogartikelen waar we de diepte ingaan. Wat een cadeautje!

There’s a first time for everything

Naast die first, staat in april de start van mijn cursus Online tekstschrijven op de planning. Superspannend, want hoewel ik in een grijs verleden de lerarenopleiding afrondde, heb ik nooit lesgegeven.

Maar, there is a first time for everything. Bovendien: practice makes perfect. Oefening baart kunst.
Ik probeer mijn modules uit op een stel arme zielen (poor souls!) en verbeter de punten waarvan ik merk dat ze niet werken. Aan mijn voorbereiding zal het niet liggen.

Getting a head start

Mijn zoon had dit jaar zijn eigen first: hij ging op keyboardles. Als hij nu start, heeft hij een head start, een voorsprong, op mensen die later beginnen. Want jong geleerd is oud gedaan. Oftewel: What is learned in the cradle is carried to the tomb.

En jij? Welke firsts staan er bij jou op stapel?

Ik wens jou een hele goede start van 2018!