F*k corona! Hoe je je SEO-teksten update

Na 7 weken coronacrisis zat ik er wel even doorheen. Nee, niemand in mijn omgeving is ziek geworden (sprak ze opgelucht). Ik ben niet failliet gegaan. Mijn man gaat niet van mij scheiden en mijn kinderen ruziën niet meer dan normaal.

Ik heb dus geen reden tot klagen. Maar ik doe het wel. Want na 7 weken was ik MOE. Moe van het lesgeven, het thuiswerken, het binnenblijven, het aanpassen…

De laatste 2 weken hadden de kinderen meivakantie. Het lesgeven viel weg en mijn werk zat er even op. Ik viel in een gat. Een groot, apathisch gat. Was ik eerst krankzinnig druk om alles in goede banen te leiden, nu lag ik overdag op de bank te slapen. Vol schuldgevoel, omdat ik al maanden geen blog had geplaatst.

Want waar schrijf je over als je niets doet? En wie heeft er nu zin in het zoveelste corona-blog?

Zucht. Steun. Chocola.

We zijn er weer!

Maar het tij is gekeerd, lieve lezers. Na 2 weken vol zelfmedelijden heb ik mezelf een ferme schop onder dito kont gegeven. Ik ben uit mijn apathie ontwaakt (de online SEO-workshop van vanochtend heeft daar zeker aan bijgedragen, maar daarover meer in een ander blog).

Wat ik ga doen? Ik ga mijn SEO-teksten updaten: een bezigheid waarin ik me volkomen kan verliezen, maar waarvoor ik bijna nooit tijd vrijmaak. En dat is jammer, want zonder echt veel moeite helpt zo´n update me om weer hoger in Google te komen. En jou ook, daarom deel ik het met je.

Zoekmachine optimalisatie activiteiten

SEO-schrijven is meer dan het verwerken van sterke zoekwoorden in goede teksten. De pagina’s die je hebt aangemaakt zal je namelijk ook moeten updaten, anders loop je kans dat ze worden ingehaald door actuelere pagina´s.

Mijn SEO-to-do lijst

Daarom heb ik de komende dagen deze taken op mijn to-do lijst staan:

Ik begin met het in kaart brengen van de zoekwoorden per pagina. Dat overzicht ben ik volledig kwijt, dus daar begin ik maar eens mee.

Daarna:

  • controleer ik in Google op welke positie elke pagina staat voor het focus zoekwoord.
  • bepaal ik met welke pagina´s ik als eerste aan de slag ga.
  • controleer ik in de Keywordplanner of de zoekwoorden nog steeds zo sterk zijn.
  • niet meer sterk? Dan kies ik andere woorden. Nog steeds sterk? Dan laat ik het zo.
  • vervolgens lees ik de teksten door, update ze waar nodig en sluit af met de zin: Laatste update: datum.

Ten slotte schrijf ik in een Excel-overzicht op welke positie de pagina’s nu in Google staan. Over een paar dagen ga ik kijken of ze al stijgen in de zoekresultaten.

Als jij jouw SEO-teksten nooit hebt geüpdatet, raad ik je aan hetzelfde te doen. Het maakt je echt vindbaarder in Google. En het inspireert ook om weer verder te schrijven (Getuige dit blog: de gedachte alléén zette mij al aan tot schrijven).

Online workshop SEO-teksten schrijven

Denk je nu bij jezelf: ‘Maar ik heb nog nooit SEO-teksten geschreven, dus ik kan ze ook niet updaten!’ Geen nood! Vanochtend heb ik ervaren hoe effectief een workshop via Zoom kan zijn. Ik heb besloten die vaker aan te bieden:

  • 2 keer 2 uur online
  • Vanaf 1 persoon
  • € 200.- per persoon, excl. BTW
  • Datum in te plannen in overleg

Op deze pagina lees je alles over de inhoud van de workshop. Kun jij daarna ook je SEO-teksten updaten.

 

Afbeelding: Corona virus Covid-19 Single Virion van HFCM Communicatie